FC Honka

FC Honka on verrattain uusi seura jalkapallon saralla, jos verrataan moniin muihin, jotka on perustettu jo 1900-luvun alkupuoliskolla, sillä Hongan taival alkoi vasta vuonna 1975, Espoossa. Seura kokonaisuutena on hieman vanhempi, jalkapallojaosto irrottautui tuolloin.

FC Honkaa ei ollut ennen vuotta 2006 juurikaan nähty pääsarjatasolla, vaan se pelasi alemmissa sarjoissa sekä Ykkösessä. Mutta vaikuttavat tukijoukot takasivat liigaan pääsyn, ja siitä asti FC Honka on siellä pelannut, ilman mestaruuksia tosin. Parhaimmat sijoitukset pääsarjassa ovat olleet kaksi kakkossijaa vuosina 2008 sekä 2009. Seuran parhaaksi saavutuksesi tähän mennessä on kirjattu Suomen Cupin voitto vuonna 2012. FC Honka on myös debyyttinsä UEFA cupissa suorittanut, sillä se pääsi sinne koska TamU oli jo varmistanut itselleen Mestarien Liiga-paikan eikä näin ollen voinut ottaa paikkaa enää vastaan.

Hongan fanit ovat myös uskollisia katsojia, ja katsojaluvuissa seura häviää vain HJK:lle. Tapiolan urheilupuistossa on parhaimmillaan ollut noin 4500 katsojaa hurraamassa mustissa peliasuissa pelaavalle kotijoukkueelle.

Päävalmentajana hääräsi Mika Lehkosuo, mutta puun takaa tuli ilmoitus, että Lehkosuo on vapautettu tästä toiminnasta ja väliaikaisena valmentajana toimii Vesa Vasara.