Helsinki Cup

Helsinki Cup on nuorten kansainvälinen jalkapallon cup-ottelu, jota on pelattu vuodesta 1976 lähtien. Ensimmäinen cup ei ollut vielä mitenkään iso tapahtuma, mukana oli joukkueita vain viidestä maasta, mutta vuosien saatossa siitä on tullut Suomen suurin yksittäinen jalkapalloturnaus ja onpa yksi isoimmista koko Euroopan alueella. Tämän vuoden cupiin, joka pelataan heinäkuun 7-12. päivä. Mukaan on ilmoittautunut jo yli 600 joukkuetta, ja kaukaisimmat jopa Brasiliasta ja Argentiinasta asti. Ilmoittautumisaikaa on vielä huhtikuun puoleen väliin saakka, joten saa nähdä päästäänkö viime vuoden ennätykseen asti, joka oli 969 joukkuetta. Cupin päällepäsmärit ovat tuttuun tapaan pääkaupunkiseudun jalkapalloseurat HJK sekä FC Honka.

Tämän vuoden Helsinki Cup on siis järjestyksessään jo 39. Vuosien varrelle on mahtunut kymmeniä tuhansia otteluita ja satoja tuhansia maaleja. Se tarjoilee unohtumattomia kokemuksia nuorille futareille ja ikimuistoisia ja jännittäviäkin tilanteita. Ikäluokkia on useita, ja vuonna 2009 Helsinki Cup oli kahden eri kutsuturnauksen näyttämö, U11 ja U17 ikäluokille. U17 turnauksessa oli mukana kahdeksan joukkuetta joista Tanskan Brøndby IF korjasi voiton rankkareilla, ja U11 oli mukana kymmenestä maasta 16 joukkuetta, ja heidän sarjassa voiton vei Ruotsin IF Brommapojkarna Black.

Helsingin viheriöillä ollaan vuosien saatossa nähty monia nykyisiä huippupelaajia kuten esimerkiksi Jari Litmanen, Mikael Forssell, Sami Hyypiä sekä Laura Kalmari-Österberg. Myös kansainvälisiä nykytähtiä on ollut aikoinaan Helsingissä pelaamassa kuten Brasilian maajoukkueessakin pelaava Julio Baptista.