IFK Mariehamn

IFK Mariehamn on Suomen itäisin seura, joka on ollut mukana jalkapallon pääsarjatasolla vuodesta 2005. Joukkue kuuluu ns. vanhoihin joukkueisin, se on perustettu jo vuonna 1919 ja voittanut useita Ahvenanmaan mestaruuksia sekä Cup-pelejä. Menestystä veikkausliigassa ei ole vielä joukkueelle ehtinyt kertyä, kaudella 2012–2013 se jäi neljänneksi. Seura pääsi silti edustamaan Eurooppa-liigaan mutta ensimmäisen tasapelinsä eurokentillä ja toisen tappiollisen Bakua vastaan tipauttivat joukkueen jatkosta.

IFK Mariehamnin kotikenttä on nimeltään Wiklöf Holding Arena, jota aiemmin kutsuttiin Idrottsparkeniksi. Se on avattu yleisölle vuonna 1932 ja vasta seuran nousu veikkausliigaan toi kentälle valot ja se sai uuden pääkatsomon. Faneja tänne katettuun pääkatsomoon mahtuu 1637 kannustamaan, kun IFK Mariehamn pelaa kotiottelunsa. Seuran tunnustamat värit ovat vihreä ja valkoinen.

Seuran kapellimestarina eli päävalmentajana häärii Pekka Lyyski ja hänen apunaan Stefan Strömborg. Kaudelle 2013–2014 on luvassa uusia pelaajia mm. TPS:n entinen pelaaja Duarte Tammilehto sekä sairastuvalta kentälle pääsee takaisin Diego Assis, joka on ollut loukkaantunut kesän Eurooppa-liigan pelistä asti.