Koe Valioliigan jännitys paikan päällä

Valioliiga tunnetaan maailman parhaana jalkapallosarjana, joten ei ole ihme, että monet fanit ympäri maailmaa seuraavat sen pelejä ja haluavat myös kokea Valioliigan tunnelman livenä. Sama koskee suomalaisiakin jalkapallon ystäviä. Valioliigaa seurataan tarkasti, ja monilla on oma suosikkijoukkueensa, oli se sitten Liverpool, Manchester United tai Arsenal. Myös suomalaisten otteet liigassa keräävät huomiota, ja moni seuraakin nykyään Norwich Cityn ja Teemu Pukin menestystä. Pelimatka Norwichiin voi olla mahtava kokemus. Joukkue toimii koko Norfolkin kreivikunnan yhteisenä joukkueena ja on fanien joukossa todella suosittu. Siksi pelipäivät ovatkin kuin pyhäpäivä, ja kaikki kokoontuvat paikallisissa pubeissa ennen peliä. Tunnelma on tiivis ja kannatuslaulut raikaavat, kun kannattajat odottavat Kanarialintujen peliä.

Liverpoolin ainutlaatuinen tunnelma Anfieldissä

Liverpool on tällä hetkellä kenties maailman paras jalkapallojoukkue, mistä kertoo viime vuoden Mestareiden liigan voitto. Siksi monet haluavatkin matkustaa Liverpoolin kaupunkiin kokeakseen Anfieldin tunnelman ja nähdäkseen Mo Salahin, Sadio Manen sekä Roberto Firminon kaltaiset supertähdet. Kukaan ei varmasti myöskään pane pahakseen valmentaja Jürgen Kloppin intensiivisten reaktioiden näkemistä. Liverpoolin kannattajat tunnetaan erityisen intohimoisina, joten pelin katsominen Anfieldin stadionilla on todellakin uskomaton kokemus, jota ei helpolla unohda. Paras tapa valmistautua peliin on tietenkin Liverpoolin pelipaidan, huivin tai vaikkapa pipon hankkiminen. Se onnistuu helpoiten jo Suomesta, esimerkiksi Sam Dodds -verkkokaupasta. Kyseessä on Pohjoismaiden paras Liverpool-kauppa, josta löytyy monipuolisesti erilaisia fanituotteita. Toisaalta, miksei fanipaitaa voisi laittaa päälle ihan kotisohvallekin Liverpool-pelin ajaksi?

Manchester – Valioliigafanin unelmakohde

Jos haluaa katsoa Valioliigaa livenä, on Manchester hyvä kohde, sillä kaupungista löytyy jopa kaksi eri joukkuetta: Manchester City ja Manchester United. Näin kaupungista löytyy jopa kaksi mahtipontista stadionia, ja samalla reissulla voi helposti katsoa kahden eri joukkueen kotipelejä. Vaikka ManU dominoikin Englannin kenttiä 1990- ja 2000-luvuilla, on City ilahduttanut otteillaan viime aikoina. Se onkin 2010-luvulla voittanut mestaruuden jopa kaksi kertaa peräkkäin, kausina 2017-18 sekä 2018-19, ja siten oikeutetusti ottanut kaupungin ykkösjoukkueen paikan. Manchesterissa on helppo tuntea myös joukkueiden perinteinen kilpailuasetelma, sillä lähes kaikki kaupungin asukkaat kannustavat jompaakumpaa joukkuetta. Lisäksi paikalliskamppailu, eli Manchesterin derby, on kauden odotetuin tapahtuma, joka sähköistää koko kaupungin.