Lähde jalkapallomatkalle Espanjaan

Jos pitäisi nimetä viisi maata, joissa jalkapallon suosio lähentelee uskonnollisia mittasuhteita, niin Espanja olisi varsin todennäköisesti yksi niistä. Toki jalkapallo on suosittua monessa muussakin maassa, kuten vaikkapa Brasiliassa, Meksikossa, Saksassa, Hollannissa, Italiassa ja Englannissa, mutta ehkä juuri espanjalainen mentaliteetti heijastaa itseään parhaiten juuri jalkapallossa.

rightJos siis haluat unohtumattoman kokemuksen, pidät lämpimästä Välimeren ilmastosta ja olet vielä lisäksi jalkapallon ystävä, miksi et lähtisi jalkapallomatkalle Espanjaan? Siellä pelataan nimittäin maailman suurin jalkapallo-ottelu, jonka nimi on El Clasico.

Tässä ottelussa kohtaavat espanjalaisen jalkapallon niin sanotut ”arkkiviholliset” Real Madrid ja FC Barcelona. Näiden kahden joukkueen välinen suhde on varsin monimutkainen, sillä ne ovat pelanneet toisiaan vastaan jo yli sadan vuoden ajan, ja niiden suhteeseen sekoittuu myös historiaa, kansallistunnetta ja politiikkaa. Yleisesti ajatellaan, että Madrid edustaa Espanjan keskushallintoa, kun taas Barcelona nähdään Itsenäinen Katalonia –aatteen vertauskuvana.

Vaikka et vierailisikaan varsinaisessa El Clasicossa, löytyy näistä molemmista espanjalaisen jalkapallon suurkaupungista varmasti paljon nähtävää, ja erityisesti jalkapallon ystävälle näissä kaupungeissa on tarjolla paljon elämyksiä ja koettavaa. Oman jalkapalloloman voi toteuttaa itsekin, mutta varsinkin ensikertalaiselle voidaan suositella myös valmiita pakettimatkoja, joissa on huomioitu kaikki sellaiset asiat, joita ei itse välttämättä tule ajatelleeksi, tai joista ei ole tietoinen. Joten ei muuta kuin pakkaa matkalaukku valmiiksi ja pallo kohti Espanjaa!