Liigacup

Veikkausliigan lisäksi pääsarjassa pelaavat joukkueet pelaavat myös liigacupia, joka yleensä pelataan näin kevättalvella ennen kuin sarja alkaa Suomessa. Peliolosuhteet eivät ulkona ole siinä kunnossa, jotta siellä voisi pelata, joten kisat käydään yleensä hallissa. Cupin voittajalle on luvassa 20 000 € sekä kiertopalkinto, joka on vuodesta 2005 lähtien ollut lautanen, joka on saanut nimensä Sami Hyypiän mukaan. Ensi alkuun, kun cupia pelattiin eli vuodesta 1994, se järjestettiin Veikkausliigan jälkeen pelattavana. Vuodesta 2004 cup siirrettiin keväälle pienen tauon jälkeen.

Veikkausliigan joukkueet jaetaan maantieteellisesti neljään lohkoon, jossa kussakin on kolme joukkuetta. Kukin joukkue pelaa toisia vastaan kaksi kertaa, ja kustakin lohkosta kaksi parasta pääsee puolivälieriin. Näiden voittajia odottavat välierät joista voittajien matka jatkuu finaaliin saakka. Jo puolieriin selvinneillä voittajilla on etu myös tulevaa Suomen Cupia varten, sillä he heidän ei tarvitse aloittaa pelaamista alkukierroksilta, vaan he pääsevät mukaan vasta myöhemmin.

Tämän vuoden Liigacup on pyörähtänyt käyntiin tammikuun 24. päivä ja omien lohkojensa kärjessä ovat tällä hetkellä FC Inter, FC Honka, KuPS sekä VPS. Näistä Interillä on selkein kaula lohkokakkoseen. Maaliskuun 15. päivä päästään veikkaamaan välieriä, mutta sitä ennen katsotaan maaliskuun 8.päivä niihin pääsevät. Viime vuonna Liigacupin voiton vei FC Lahti, mutta Veikkausliigan voittaja oli HJK. Myös VPS voi yhtä hyvin tiensä välieriin viedä. Jännä nähdä ketkä välieriin tiensä raivaavat, koska vielä on aika tasaista ottelurintamalla. RoPS sekä TPS ovat näistä kinkereistä takuuvarmasti pihalla, TPS:llä ei yhtään voittoa ja lohjojumbona, sama kohtalo RoPS:lla tasapelin jälkeen. Betsafe tarjoaa vedonlyönnin Liigacuppiin myös ja viimeisimmät kertoimet peleihin löytyy myös. Puolivälieräparien varmistuttua voidaan jo hieman paremmin arvuutella, kuka tämän vuoden Liigacupin voittaa, onko se mestaruuksia kahminut HJK vaiko viime vuoden yllättäjä FC Lahti. Vai jatkaako FC Inter nousuaan aina kärkeen asti?

Comments are closed.