Mestarien liiga

Mestarien liiga eli UEFA Champions League on vuosittainen Euroopassa käytävä jalkapallokilpailu ja sitä pidetään yhtenä maailman arvostetuimpana. Mestarien liigan järjestää Euroopan jalkapalloliitto eli Union of European Football Association. Kilpailuun osallistuu Euroopan maiden sarjatason parhaat joukkueet. Mestarien liigaa edelsi Europa Cup, jota pelattiin vuoteen 1992 asti.

Mestarien liiga on valtava mediatapahtuma ja Euroopan jalkapalloliiton tilastojen mukaan vuoden 2015 finaaliottelua, jossa FC Barcelona voitti Juventuksen, seurasi arviolta 180 miljoonaa katsojaa yli 200 maasta.

Menestyneitä joukkueita ja pelaajia

Kaikkien aikojen eniten voittoja Mestarien liigassa saavuttanut joukkue on espanjalainen Real Madrid. Real Madrid on voittanut sarjan jo huikeat kymmenen kertaa. Italialainen AC Milan on voittanut mestaruuden seitsemän kertaa ja viisi voittoa on kolahtanut saksalaisen FC Bayern Münchenin, espanjalaisen FC Barcelonan ja englantilaisen Liverpool FC:n pelisaldolle. Muita menestyneitä joukkueita ovat AFC Ajax, Intern Milan, Manchester United FC ja Juventus FC. Maatasolla eniten mestaruuksia on mennyt Espanjalle, yhteensä 15. Toisen sijan jakavat Italia ja Englanti kahdellatoista voitollaan. Myös Saksan, Alankomaiden ja Portugalin joukkueet ovat menestyneet Mestarien liigassa hyvin. Maalitilastoja hallitsevat maailmankuulut pelaajat Lionel Messi, Christiano Ronaldo, Raúl, Ruud Van Nistelrooy ja Thierry Henry. Tunnettuja suomalaisia Mestarien liigassa pelanneita jalkapalloilijoita ovat esimerkiksi Mikael Forssel, Roman Eremenko, Sami Hyypiä ja Jari Litmanen.

Vedonlyönti käy kuumana

Betssonin sivuilla voi nyt tutustua Mestarien liigan vedonlyöntikertoimiin ja veikata voittajaa. Ennakkosuosikkeina pidetään jälleen Barcelonaa, Bayer Müncheniä ja Real Madridia. Mestarien liigan osakilpailuja ja play off -kierroksia pelataan koko syksyn ja kevään ajan ja semifinaalit sijoittuvat huhtikuun loppuun ja toukokuun alkuun. Vuoden 2016 Mestarien liigan huippujännittävä finaali käydään Milanossa, Italiassa 28. toukokuuta.