Perusta oma jalkapallojoukkue

Oman jalkapallojoukkueen perustaminen saattaa kuulostaa kenties lähes utopistiselta ajatukselta, mutta on hyvä muistaa, että lähes kaikki joukkueet – niin jalkapallossa kuin muussakin urheilulajissa – ovat jonkun yksityisen tahon perustamia. Perustajia voi olla yksi tai useampi. Joukkueen voi perustaa niin, että on itse yksi joukkueen pelaajista (tai vaikkapa valmentaja), mutta joukkueita on myös mahdollista ostaa. Siihen tosin tarvitaan hyvin paljon rahaa.

rightMikäli idea oman jalkapalloseuran perustamisesta alkaa tuntua konkreettiselta, löytyy siihen ehkä hieman yllättäenkin varsin seikkaperäiset ohjeet esimerkiksi Suomen Palloliiton verkkosivuilta. Käytännössä urheiluseura on useimmiten yhdistys, joten siihen pätee kaikki samat säännöt kuin minkä tahansa yhdistyksen perustamiseen. Uutta seuraa perustettaessa tulisi miettiä vielä myös muita vaihtoehtoja. Voisiko jalkapallojoukkue toimia jonkin jo olemassa olevan seuran osana? Monilla paikkakunnilla on jo urheiluseuroja, ja voi olla huomattavasti helpompaa ja yksinkertaisempaa aloittaa jalkapallotoiminta valmiin urheiluseuran toiminnan puitteissa. Tällä tavalla saa käyttöön paitsi valmiit edut ja liikuntatilat, usein myös hyvän suhdeverkoston, jonka avulla käytännön asioita ja vaikkapa pelaajahankintoja voi olla paljon helpompi hoitaa.

Jalkapallojoukkueeseen tarvitaan tietysti myös riittävä määrä lahjakkaita pelaajia. Ilman hyvää joukkuetta ei uutta jalkapalloseuraa tietenkään saada aikaiseksi. Poikkeuksena tietysti puhtaasti liiketoiminnan lähtökohdista tapahtuva joukkueen perustaminen silloin, kun käytettävissä on niin paljon rahaa, että seuran perustaja pystyy ostamaan pelaajia tai vaikka kokonaisen joukkueen. Tästäkin on olemassa esimerkkejä, enimmäkseen maailmalla, mutta myös Suomessa.