Suomen jalkapallostadionit

Suomestakin löytyy useita hienoja jalkapallostadioneita, jotka vetävät suuren määrän katsojia. Ne jäävät toki vielä kauas maailman suurimmista peliareenoista, mutta onhan jalkapallo myös paljon suositumpaa muualla päin maailmaa. Jalkapallokenttä on luonnollisesti stadionin keskipiste. Aikuisten jalkapallo-ottelussa kentän tulee olla 100 – 110 metriä pitkä ja leveydeltään 64 – 75 metriä. Jalkapallokenttä merkitään yleensä valkoisin rajaviivoin, ja nämä paksuudeltaan enintään 12cm viivat kuuluvat pelialueeseen.

Maailman suurin jalkapallostadion ei itse asiassa sijaitse Brasiliassa, Espanjassa, Saksassa tai Englannissa, niin kuin voisi kuvitella, vaan hieman yllättäen Pohjois-Koreassa. Kyseessä on Rungnado May Day Stadium, joka vetää huikean määrän katsojia – peräti 15 0000. Tätä stadionia käytetään myös paljon muihinkin tapahtumiin, pääsääntöisesti valtiojuhliin ja -paraateihin. Toki myös Pohjois-Korean jalkapallojoukkue pelaa kentällä. Toiseksi suurin stadion löytyy niin ikään kenties hieman yllättävästä paikasta, nimittäin Kolkatasta, Intiasta. Seuraavaksi suurimmat stadionit ovat Malesiassa ja Meksikossa.

Suomen suurin jalkapallostadion on Sonera Stadium Helsingissä. Sinne mahtuu 10 770 katsojaa, mikä voi kuulostaa vähältä äsken mainittujen jättiläisten jälkeen, mutta Suomen väkilukuun suhteutettuna kyseessä on kuitenkin erittäin suuri katsomo. Sonera Stadiumin kotijoukkue on HJK. Seuraavaksi suurin stadion löytyy Turusta. Kyseessä on Veritas Stadion, joka vetää 8072 katsojaa. Siellä pelaavat FC Inter ja TPS. Kolmanneksi suurin stadion on jo selvästi hieman pienempi, nimittäin 5040 hengen Tammelan Stadion Tampereella. Ja neljänneksi, nipin napin mitalisijojen ulkopuolelle sijoittuu Vantaan Myyrmäen Jalkapallostadion, jonne mahtuu 4600 katsojaa.