Tie ammattimaiseen uhkapelaamiseen

Mitä tarkoittaa todennäköisyyksillä pelaaminen? Monilla sivustoilla opetetaan, että jos haluaa tehdä uhkapeleistä itselleen ammatin tai tosissaan hankkia itselleen rahaa, kannattaa alkaa pelaamaan todennäköisyyksillä.

Aluksi kannattaa etsiä ylikertoimia. Pelatessa monet katsovat annettuja kertoimia. Ohjeissa kerrotaan, että kannattaa itse laskea todennäköisyys ja sen jälkeen katsoa, tarjoaako joku peliyhtiö korkeampia kertoimia eli ylikertoimia. Reaalikertoimet vastaavat monen mielestä todennäköisyyttä ja suosituimmat alikertoimet menevät todennäköisyyden alle. Helppo esimerkki on esimerkiksi, jos arvioit jalkapallojoukkueet yhtä vahvoiksi ja löydät jostain kertoimen toiselle joukkueelle, joka on selvästi yli sen esim. 2. Tällöin olet löytänyt ylikertoimen ja sitä kannattaa hyödyntää. Ammattiveikkaajien onnistuminen perustuu hyvien ylikerrointen löytymiseen ja käyttämiseen.

Koska peliyhtiöt eivät halua antaa pelaajille ylimääräistä rahaa helposti, ne välttävät ylikerrointen asettamista. Ensin kannattaa valita sellainen urheilulaji, josta tietää mahdollisimman paljon ja mitä mielellään seuraa. Peliyhtiöillä on valtavasti kohteita ja tärkeät yksityiskohdat saattavat jäädä huomiotta. Samoin, jos joku jalkapallojoukkue on valtavan suosittu isossa kaupungissa, massat pelaavat sen puolesta. Tällöin toisen joukkueen kerroin saattaa vääristyä, vaikkei joukkueiden ero ole todellisuudessa suuri.

Toinen seikka, mitä kannattaa huolellisesti tutkia, on eri peliyhtiöiden tarjonta. Joskus jonkun sivuston kerroin saattaa jäädä selvästi eri tasolle muiden yhtiöiden kanssa. Esim. ulkomaalainen Unibet tarjoaa kasinopelien lisäksi valtavasti vedonlyöntikohteita mm. hevosurheilusta ja monista urheilulajeista maailmalta.

Taloussanomat listaa artikkelissaan seitsemän tapaa rikastua ja uhkapelit ovat sijalla 6. Jutussa kerrotaan uusista miljonääreistä, joita Suomeen on tullut uhkapelien myötä. Paljon on myös pelaajia, jotka voittavat miljoonan ja seuraavana vuonna menettävät sen. Useat eniten tienaavista uhkapelureista pelaavat nettipokeria.

Suomalaisten sanotaan pelaavan eniten Euroopassa uhkapelejä henkilömäärään nähden. Yksi suomalainen menestystarina uhkapelureiden maailmassa on Helsingin Sanomien artikkelissa esitelty Jorma Vuoksenmaa. Mies on tehnyt elantonsa uhkapeleillä 30 vuotta ja pelaa miljoonilla euroilla vuosittain. Hän on kirjoittanut uhkapeleistä kirjoja ja työskennellyt peliyhtiössä. Uhkapelaamista Vuoksenmaa ei kuitenkaan kenties hieman yllättäen suosittele ammatiksi kenellekään.