Treenaa kuin jalkapalloammattilainen

Jalkapallo on tunnetusti laji, jossa kunto on koetuksella. Erityisesti tässä lajissa tarvitaan kahta asiaa: kestävyyttä, mutta myös räjähtävää voimaa. Varsin haastava yhdistelmä siis. Onneksi treenaamiseen on saatavana paljon apua esimerkiksi internetistä. Jalkapallossa ei ole suurta hyötyä suuresta lihasmassasta – vaan siitä voi olla itse asiassa jopa haittaa. Olet varmasti huomannut, että jalkapalloilijat ovat pikemminkin hoikkia eivätkä erityisen lihaksikkaita. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettei jalkapalloilijoilla olisi vastaavasti lihasvoimaa, sillä lihasten koko kertoo vain osan varsinaisesta lihasvoimasta.

rightJalkapallon huippuammattilaiset treenaavatkin erittäin kurinalaisesti, ja harjoitukset ovat pitkiä ja raskaita. Niitä on verrattu jopa sotilaiden erikoisjoukkojen harjoituksiin. Fyysisen kunnon, kestävyyden ja lihasvoiman lisäksi näissä treeneissä harjoitetaan myös havainnointikykyä ja päätöksen tekoa paineen alla. Nämä kummatkin ovat nimittäin myös erittäin tärkeitä hyvän jalkapalloilijan ominaisuuksia. Vastaavia ominaisuuksia vaaditaan myös muun muassa merijalkaväen sotilailta ja tarkka-ampujilta, ja USA:n merijalkaväen käyttämiä harjoitusmetodeja on suoraan sovellettu jalkapallon ammattilaisiin.

Jos siis haluat treenata kuin jalkapalloammattilainen, sinun tulee kiinnittää huomiota kestävyyden, voiman ja fyysisen kunnon lisäksi myös henkisiin ominaisuuksiin, joista tärkeimpiä ovat edellä mainitut nopea päätöksentekokyky, paineensietokyky ja havainnointikyky. Näiden harjoittamiseen varta vasten kehitetyt menetelmät auttavat myös jalkapalloammattilaisia omassa työssään. Treenaamalla jalkapalloammattilaisen tavoin saavutat edistystä niin fyysisillä kuin henkisilläkin osa-alueilla. Aloita treenaaminen pienin askelin, etsi tietoa netistä tai hakeudu ammattilaisen opastukseen.