Wasa Football Cup

Wasa Football Cup on nuorten kansainvälinen cup, joka kokoaa satoja joukkueita ja tuhansia nuoria joka kesä Vaasaan pelaaman oman ikäsarjan voitoista. Sen järjestää yhdessä Suomen Palloliiton Vaasan piirin kanssa Wasa Youth Footballcup ry ja tämän vuoden kisa on järjestyksessään 26 turnaus.

Tämän vuoden kisa-ajankohta on heinäkuun neljännestä kuudenteen päivään, eli kyseessä on kolmipäiväinen turnaus. Turnaus voidaan pelata joko alkulohkoina tai sitten sarjamuotoisena ja näiden lisäksi myös sijoitusotteluita mikäli ikäluokan joukkuemäärä sen sallii. Jokainen cuppiin osallistuva palkitaan WFC-diplomilla sekä C-15 – F10-ikäryhmissä jaetaan niin kulta-, hopea- ja pronssimitalit kussakin ikäluokassa kolmelle parhaalle joukkueelle sekä vielä pokaaleilla joukkuekohtaisesti. Tätä nuoremmissa sarjoissa eli tyttöjen ja poikien 7-9 pelataan Kaikki pelaa- säännöillä. jotka ovat Suomen Palloliiton lapsille kehittämät säännöt, eli kaikki saavat mitalin mutta pokaaleita ei jaeta.

Ottelussa noudatetaan niin UEFA:n kuin Suomen Palloliiton sääntöjä.

Viime vuoden tilastoja katsoessa suurin ikäryhmä kisoissa tuntuisi olevan P10-sarja, joka viime vuonna oli jaettu jopa kahdeksaan ryhmään. Joukkueita on mukana ollut niin Espanjasta (VJS Real Madrid 03), Latviasta (FS METTA/Limbazi) kuin Eestistäkin (FC Alviro Estonia).